Trimestrul 2 si trimestrul 3 de sarcina
Sarcina

Trimestrul 2 și trimestrul 3 de sarcina

V-am povestit in articolul anterior despre primul trimestru al sarcinii mele. Acum va voi povesti despre următoarele doua. 

Al doilea trimestru de sarcina

Din săptămâna 14 începe al doilea trimestru de sarcina și durează pana la săptămâna 27. La aproximativ 14 săptămâni am simțit și bebelușul pentru prima oară. L-am simțit ca pe niște bule de aer. Eram la serviciu și ma cam enervasem, probabil de la hormoni. Am ieșit sa fumez o tigare și atunci l-am simțit prima oară pe bebelus. (Da, am fumat in sarcina, însă m-am lăsat la un momentdat, va voi povesti imediat. Nu încurajez pe nimeni sa fumeze și dacă ar fi sa o iau de la capăt, m-as lăsa înaintea conceperii copilului.) Momentul acela s-a transformat intr-unul plin de emoție și de fericire, mai aveam puțin și plângeam. 

Totul decurgea bine, bebelușul creștea, eu ma simteam mai ok. Burta a început sa crească puțin câte puțin. Hăinuțe de gravida mi-am cumpărat pe la sfârșitul primului trimestru. Nu am cumpărat foarte multe, m-am descurcat cu ce aveam. Am cumpărat câteva bluze de la h&m când au avut reduceri. Geaca la un preț rezonabil am găsit la Bonprix, la fel și blugi de gravide. 

Scurgeri maronii in sarcina

In ziua de revelion, la 19 săptămâni de sarcina am avut o surpriza neplăcuta.. o pata maronie pe lenjeria intimă. Au fost niște clipe de groaza. Știam ca dcurgerile maronii in sarcina nu sunt un semn bun.

Mi-am luat soțul și am plecat de urgenta la spitalul județean Ilfov. Nu a fost cea mai buna alegere. Am stat pe hol, mi-au luat tensiunea și apoi mi-au făcut o ecografie, unde bebelușul apărea in regula. Nu mi-au zis niciun motiv și nici nu mi-au făcut vreun control vaginal sa vadă de unde sunt scurgerile. Mi-a zis doctora respectiva ca ar putea fi de la faptul ca luam Aspenter. Luam Aspenter la recomandarea medicului meu și a celui care mi-a făcut morfologia de primul trimestru din cauza ca fumam. Fumatul creste riscul de restricție de creștere intrauterina. Cu ocazia asta m-am lăsat de fumat și de luat Aspenter. M-am speriat atat de tare ca nu mi-au mai trebuit cele 5 țigări pe zi pe care le fumam pana atunci. 

Au trecut sărbătorile, am fost la control, bebelușul era foarte bine. Doamna doctor care îmi urmarea sarcina m-a “certat” ca nu am sunat-o și m-a sfătuit sa ma duc la Filantropia dacă mai am probleme de genul. 

Al treilea trimestru de sarcina

Am mai avut scurgeri maronii in al treilea trimestru de sarcina de 2 ori. Nici acum nu am aflat de la ce au fost. Prin săptămâna 34 am început sa pierd din dopul gelatinos. Alta panica! Găseam pe lenjeria intimă bucatele gelatinoase. Știu, nu e un detaliu tocmai plăcut, însă se întâmplă. De data asta am sunat doctora, care m-a chemat la control la spital. M-a consultat, colul era închis, bebelușul in regula. Mi-a recomandat sa stau mai liniștita și eventual sa ma gândesc la intrarea in prenatal. Am mai ajuns la urgente de 2 ori din cauza asta și o data pentru ca ma învinețisem la fata de la prea mult vomitat. 

Nu voiam sa intru asa de repede in prenatal, asa ca am continuat sa ma duc la serviciu. Când am avut o pierdere mai consistentă însoțită de alte scurgeri maronii, la 36 de săptămâni, am hotărât ca e momentul sa ma relaxez. 

Următoarele săptămâni au fost groaznice pentru mine. Nu eram obișnuita sa stau atat in casa. Ieșeam cu soțul meu la plimbare, la o înghețată. Am frecventat des Cofetaria Emilia pentru înghețată, deși era sezonul rece. Am făcut multe cumpărături pentru bebe. O sa va detaliez intr-un articol separat tot ce am cumpărat și cum m-am pregătit pentru sosirea printului. 

La 39 de săptămâni și 3 zile ne-am cunoscut minunea și micuța persoana care ne-a schimbat total viața. 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *