primul trimestru de sarcina
Sarcina

Vestea ca sunt însărcinată și primul trimestru de sarcina

As vrea sa va povestesc un pic despre cum am aflat ca sunt insarcinata si ce am facut in primul trimestru de sarcina. Ne-am dorit mult un copil. La un an după ce am devenit o familie, am vrut sa o întregim și sa fim 3.

După 8 luni de încercări și multe teste de sarcina negative, minunea s-a îndeplinit. Am făcut testul de sarcina cu o zi înainte de data menstruației și… surpriza! Se vedea a doua linie stearsa. Ca sa fiu sigura am mai repetat testul de 3 ori in zilele următoare și apoi i-am zis soțului. La toate a ieșit a doua linie stearsa, însă am fost convinsă ca este pozitiv. As fi vrut sa ii spun soțului peste câteva zile, fiind și aniversarea noastră, însă nu puteam tine fericirea doar in capul meu. Simteam nevoia sa o exprim și sa împărtășesc cu toată lumea. Eram atat de nerăbdătoare încât imediat m-am programat și la ginecolog.

Cum am ales ginecologul care sa îmi urmărească sarcina

In primul rând voiam un medic de la spitalul Filantropia. Nu aveam un ginecolog la care sa ma duc in mod regulat, de obicei ma duceam la cine găseam loc. Am căutat pe internet medici de la Filantropia, in speranța ca voi găsi păreri și povesti. V-am spus ca Internetul era prietenul meu cel mai bun.. Nu știu prin ce noroc am găsit numele doamnei doctor Mitroi Brîndușa.

M-am programat la un consult la dansa la cabinetul privat pentru săptămâna următoare, adică la 5 săptămâni de sarcina. Doamna doctor mi-a făcut o impresie buna de când am intrat in cabinet. Este o persoana blândă și deschisă. M-a consultat, mi-a făcut ecografie transvaginala. La cele 5 săptămâni de sarcina se vedea doar sacul gestational. Mi-a explicat ca da, este o sarcina, însă este foarte mică. Nici nu m-a făcut sa ma entuziasmez prea tare și nici nu a fost rece. A fost perfecta, deși in sinea mea eram emoționată cum n-am mai fost niciodata. M-a chemat peste 2 săptămâni, adică la 7 săptămâni de sarcina pentru a vedea evoluția. Mi-a recomandat un set de analize și sa iau acid folic. Am avut încredere in dansa și am hotărât ca ea este persoana care îmi va urmări sarcina. 

La următorul control de la 7 săptămâni a venit și soțul cu mine. I-am auzit inima bebelușului și doamna doctor ne-a explicat ce se vede, ce dimensiuni are și cum va evolua sarcina. Mi-a recomandat sa vin o data pe luna la control.

Experiența din primul trimestru de sarcina

Cam la 6 săptămâni de sarcina au început stările de gravida. Aveam grețuri, vomitam mult, ma dureau sânii și aveam crampe ca la menstruație. Ma simteam rău, însă eram bucuroasa ca sunt prezente pentru ca citisem ca e un semn ca sarcina se dezvolta. Am slăbit 4 kg pana la 14 săptămâni de sarcina. Mâncam numai covrigei și sticksuri. 

Analizele pe care le-am făcut in primul trimestru de sarcina, recomandate de doctor, au fost: grupa de sânge și rh (deși știam ca am 0 negativ), hemoleucograma completa, analize de urina și profilul torch. In afara de profilul torch, celelalte au fost decontate de casa de asigurări de sănătate. La 13 săptămâni am făcut morfologia de primul trimestru, la Sanador (la o doamna doctor căreia nu ii voi da numele pentru ca nu o recomand). Am ales metoda Kryptor pentru dublu test. Totul a fost ok și am aflat ca probabil ca fi un baietel (si baietel a fost). La 14 săptămâni am făcut și analiza de depistare a anticorpilor anti D. Soțul meu are rh pozitiv, deci trebuia sa ma asigur ca nu sunt prezenți anticorpii respectivi. 

Primul trimestru de sarcina a fost însoțit de multe gânduri negative. Citeam multe articole pe internet și abia așteptăm sa ma duc la următorul control. Cea mai mare temere a mea era cea a unei sarcini oprite din evoluție. Am aflat ulterior ca sunt mai multe motive pentru care se oprește o sarcina din evoluție (de exemplu trombofilia). Încercam însă sa îmi alung aceste gânduri și sa gândesc pozitiv. Simptomele de sarcina erau prezente și asta ma ajuta. 

Dacă ești o viitoare mămica și ai multe griji, afla ca nu ești singura. Gândește pozitiv și bucură-te de sarcina. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *